bonen

Bruine bonenburger

De sambal geeft de burger lekker wat pit en de noten een stevige beet. Serveer deze burgers op een zacht broodje en een frisse salade.

Ingrediënten (4 burgers)

  • 150 g bruine bonen – Oogst no. 1
  • 1 ui
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 flinke tl sambal oelek
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 50 g gemengde noten, ongezouten
  • 50 g havermout
  • plantaardige olie om in te bakken

Bereidingswijze

  • De bruine bonen goed wassen en 8 tot 12 uur laten weken in koud water.
  • Kook de bruine bonen na het weken in schoon water zonder zout gaar in 40 min. Controleer de gaarheid door ze te proeven. Kook zo nodig wat langer.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de havermout, in de kom van de keukenmachine. Pureer tot een op een gehakt lijkende structuur.
  • Doe het mengsel over in een kom en meng de havermout er met een lepel door.
  • Verdeel het mengsel in vier gelijke delen en vorm er met de hand burgers van. Je kunt ze tot gebruik in de koelkast bewaren of meteen bakken.
  • Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de burgers in 4 tot 5 min. per kant bruin en gaar.

 

Meer koken met bruine bonen? Bekijk alle recepten en lees alle blogs met bruine bonen.

OogstNo. 1 steunt Victory4All

Al ruim 16 jaar werkt het team van Victory4All  aan een betere toekomst voor ongeveer 600 kinderen uit de sloppenwijken van Jeffrey’s Bay en Humansdorp.
Johan en Astrid Vos, oprichters van Victory4All, en hun team  hebben als visie “reaching out to children and their families in need”.
Martin en Jan Willem steunen dit project en zijn opzoek naar mogelijkheden voor land, zodat zij peulvruchten kunnen gaan verbouwen.