De sambal geeft de burger lekker wat pit en de noten een stevige beet. Serveer deze burgers op een zacht broodje en een frisse salade.
Ingrediënten (4 burgers)
- 150 g bruine bonen – Oogst no. 1
- 1 ui
- 2 tl tomatenpuree
- 1 flinke tl sambal oelek
- 1 tl zout
- 1/2 tl paprikapoeder
- 50 g gemengde noten, ongezouten
- 50 g havermout
- plantaardige olie om in te bakken
Bereidingswijze
- De bruine bonen goed wassen en 8 tot 12 uur laten weken in koud water.
- Kook de bruine bonen na het weken in schoon water zonder zout gaar in 40 min. Controleer de gaarheid door ze te proeven. Kook zo nodig wat langer.
- Doe alle ingrediënten, behalve de havermout, in de kom van de keukenmachine. Pureer tot een op een gehakt lijkende structuur.
- Doe het mengsel over in een kom en meng de havermout er met een lepel door.
- Verdeel het mengsel in vier gelijke delen en vorm er met de hand burgers van. Je kunt ze tot gebruik in de koelkast bewaren of meteen bakken.
- Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de burgers in 4 tot 5 min. per kant bruin en gaar.
Meer koken met bruine bonen? Bekijk alle recepten en lees alle blogs met bruine bonen.