Ingrediënten (4 personen)
- 200 g Friese Woudbonen – Oogst no. 1 (kan ook met rode bonen)
- 1 rode ui
- 1,5 citroen
- 1 tl honing
- zout en peper
- 5 takjes verse tijm
- 200 g gerookte forelfilets
- 1 handsinaasappel
Bereidingswijze
- De Friese woudbonen goed wassen en 8 tot 12 uur laten weken in koud water.
- Kook de Friese woudbonen na het weken in schoon water zonder zout gaar in 45-50 min. Controleer de gaarheid door ze te proeven. Kook zo nodig wat langer.
- Pel de ui en snij hem in kwarten. Snij elk kwart in dunne plakjes, zodat er kwart ringetjes ontstaan.
- Doe de ui in een kommetje en pers de citroen erboven uit. Voeg de honing, een snufje zout en de blaadjes van het takje tijm toe en schep dit goed door en laat dit ca. 30 minuten marineren.
- Laat de bonen goed uitlekken en bestrooi ze met een 1/2 tl zout en roer goed door.
- Schil de sinaasappel (haal ook het witte eraf), snij de sinaasappel in stukjes en doe ze bij de bonen.
- Haal de uien uit marinade en voeg ze bij de bonen. Bewaar de marinade.
- Klop 2 el olie en 2 el citroensap door de marinade en meng dit ook door de bonen.
- Snij de forel in stukjes en schep deze door de bonen.
- Serveer de salade op een bord of in een grote schaal en garneer het met een takje tijm.
Meer recepten met bonen? Bekijk alle recepten en blogs met bonen.