Serveer de soep in een kom met een scheut kookroom en wat peterselie erover. Lekker met donker meergranenbrood.
Ingrediënten (4 personen)
- 175 g rode linzen – Oogst no.1
- 1 winterwortel
- 1 aardappel
- 1 grote ui
- groentebouillonblokje (voor 1 liter)
- 3 el tomatenpuree
- 1 scheut (soja)kookroom
- 2 teentjes knoflook
- 4 tl komijnzaad
- 4 tl paprikapoeder
- peterselie
- olie
- zout
Bereidingswijze
- De rode linzen wassen met water en laten staan in het vergiet tot ze nodig zijn.
- Fruit in een soeppan de gesnipperde ui in wat olie tot de ui glazig is en voeg wat zout toe.
- Doe hierbij de knoflook en verhit het mengsel enkele minuten.
- Voeg daarbij 1,3 liter kokend water en roer door elkaar.
- Snij de aardappel en de wortel in kleine blokjes.
- De gewassen linzen, blokjes aardappel en wortel, paprikapoeder en het bouillonblokje bij het mengsel voegen.
- Lat dit geheel, onder af en toe roeren, in 45 minuten zachtjes doorkoken.
- Verwarm de komijnzaadpoeder in een ander pannetje tot je de komijn begint te ruiken. Voeg dan een scheut olie en de tomatenpuree toe.
- Laat dit geheel een paar minuten zachtjes doorkoken totdat het een egaal mengsel is.
- Voeg het tomatenpureemengsel toe aan de soeppan en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
Wil je meer weten of meer recepten bekijken met rode linzen? Bekijk alles over rode linzen.