linzen

Linzen Caprese

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 g Italiaanse linzenmix – Oogst No. 1
  • 200 g Cherry tomaten
  • 1 zak mini mozzarella bolletjes a 285 gram
  • 100 g zongedroogde tomaten op olie
  • 100 g groene pesto
  • 40 ml citroensap
  • 150 g verse spinazie
  • 50 g versgeraspte Parmezaan of extra belegen kaas
  • 2 el olie van de zongedroogde tomaten
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Doe de linzen in een bolzeef en was ze onder stromend water. Kook ze in ruim water in ca. 20 min. gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. (Als je de salade warm wilt eten)
  3. Laat de gekookte linzen uitlekken en doe ze in een grote kom.
  4. Halveer de mini-tomaatjes, de mozzarella bolletjes en snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Voeg toe aan de linzen.
  5. Meng de pesto, het citroensap, de olie van de tomaatjes, peper en snuf zout en roer door elkaar tot een saus. Schep door het linzen-tomaat-mozzarella mengsel in de kom.
  6. Meng (met de handen) de spinazieblaadjes erdoor, tot alles goed met elkaar is vermengd.
  7. Als je de salade koud wilt eten: meng de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en verdeel de salade over 4 borden. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en dien op.
  8. Als je de salade warm wilt eten: Doe het linzenspinazie mengsel in een passende ovenschaal. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak ca. 15 min.

Meer recepten met linzen bekijken? Bekijk alle recepten en blogs met linzen.

OogstNo. 1 steunt Victory4All

Al ruim 16 jaar werkt het team van Victory4All  aan een betere toekomst voor ongeveer 600 kinderen uit de sloppenwijken van Jeffrey’s Bay en Humansdorp.
Johan en Astrid Vos, oprichters van Victory4All, en hun team  hebben als visie “reaching out to children and their families in need”.
Martin en Jan Willem steunen dit project en zijn opzoek naar mogelijkheden voor land, zodat zij peulvruchten kunnen gaan verbouwen.