Als je deze muffins eet, zou je nooit denken dat daar bonen inzitten! Wil je een beetje crunch erin? Voeg dan een handjevol grond gehakte noten eraan toe.
Ingrediënten:
- 150 g rode bonen – Oogst no.1
- 100 g roomboter of kokosolie
- 50 g pure chocolade
- 150 ml heldere bloemenhoning
- 25 g cacaopoeder
- 1 tl gemalen gemberpoeder
- 2 tl vanillepasta of aroma
- 4 eieren
- 100 g gemalen amandelen
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
Ook nodig:
- Muffinplaat voor 12 muffins en papieren bakvormpjes
Bereidingswijze:
- De rode bonen goed wassen en 8-12 uur laten weken in ruim koud water.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Plaats de papieren vormpjes in de holtes van de muffinplaat.
- Kook de rode bonen in schoon water, zonder zout in 45 min. gaar. Controleer op gaarheid door te proeven en kook indien nodig wat langer.
- Doe de boter en de pure chocolade in een kom en verhit in de magnetron op vol vermogen gedurende 1 min. Roer door en zet apart.
- Laat de bonen goed uitlekken in een bolzeef. Doe ze in de kom van de keukenmachine samen met de honing, cacaopoeder, gemberpoeder en vanille. Pureer in 2-3 min. tot een fijn mengsel.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng deze kort mee.
- Voeg het amandelmeel, het bakpoeder, een snufje zout en het gesmolten boter-chocolademengsel toe aan het bonenmengsel. Meng dit kort samen tot een dik beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet de plaat in het midden van de oven. Bak de muffins in 25 min. bruin en gaar. Controleer door een houten prikker erin te steken: deze moet er droog uitkomen.
- Laat de chocolademuffins met honing afkoelen op een rooster.
Meer koken met rode bonen? Bekijk alle recepten en lees alle blogs met rode bonen.