Groene Erwten

Groene erwten zijn gerijpte erwten als ze uit de verdroogde peulen worden gedopt. Daarna worden ze gedroogd en ontdaan van de huid. Splitwerten smaken meliger dan doperwten en geven daarom dikheid aan een gerecht.

Met erwten kun je heerlijke eiwitrijke gerechten maken. Ze moeten in tegenstelling tot spliterwten, en gehalveerde doperwten zonder vliesje, wel eerst geweest worden.

Recept: vegetarische erwtensoep
Bekijk alle recepten met groene erwten

Ze zijn groen
Typisch Hollands
Maak heerlijke erwtensoep
Onderdeel van een gebalanceerd dieet
Lekker :)
Voedingswaarde
Energie 108 kcal
Vetten 0,78 g
Verz. vetzuren 0,15 g
Koolhydraten 14,1 g
Suikers 1,2 g
Vezels 8,3 g
Eiwitten 7,0 g
Zout < 0,06 g
VIND EEN WINKEL IN DE BUURT
      OogstNo. 1 steunt Victory4All

      Al ruim 16 jaar werkt het team van Victory4All  aan een betere toekomst voor ongeveer 600 kinderen uit de sloppenwijken van Jeffrey’s Bay en Humansdorp.
      Johan en Astrid Vos, oprichters van Victory4All, en hun team  hebben als visie “reaching out to children and their families in need”.
      Martin en Jan Willem steunen dit project en zijn opzoek naar mogelijkheden voor land, zodat zij peulvruchten kunnen gaan verbouwen.

      Privacy Verklaring
      logo Oogst1

      Oogst No.1 maakt gebruik van Cookies om jou de best mogelijke ervaring te bieden op onze website. Cookies slaan informatie op in jouw webbrowser om jouw ervaring op onze website nog beter te maken.

      De verschillende cookies kunnen in- en uitgeschakeld via dit venster.

      Essentiële Cookies

      Essentiële Cookies zijn aanwezig om jouw voorkeuren op te kunnen slaan.

      Als de Essentiële Cookies worden uitgeschakeld kunnen wij jouw voorkeuren niet opslaan. Dit betekend dat elke keer dat je deze website bezoekt we opnieuw moeten vragen of de cookies wel of niet inschakeld mogen worden.

      Cookies van derde partijen

      Deze website maakt gebruik van Google Analytics om anoniem data te verzamelen over het gebruik van de website.

      Deze inzichten helpen ons de website steeds te kunnen verbeteren.